Materialer og vedligeholdelse

Hos Nordfyns Svejser udvikler, designer og producerer vi selv alle vores produkter. Vi anvender materialer som er langtidsholdbare, og som kræver et minimum af vedligeholdelse. Vores produkter er modstandsdygtige overfor såvel skiftende vejrforhold som hærværk.

Stål

Nordfyns Svejser anvender CE-godkendt stål, som betyder, at det opfylder kravene i den harmoniserede europæiske standard.

Nordfyns Svejser anvender varmgalvaniseret stål, som medvirker til at give produkterne et minimum af vedligeholdelse, en længere levetid samt gør metallet ekstra hårdfør, hvorfor det er særligt velegnet til produkter i udemiljøer. De varmgalvaniserede produkter er miljøvenlige. For endnu længere levetid anbefales dog afvaskning ved voldsom tilsvining af produkterne.

Nordfyns Svejser benytter desuden pulverlakering, som ekstra finish og behandling af det varmgalvaniserede stål. Pulverlakering giver en ensartet og hårdfør overflade, som er ekstra modstandsdygtig overfor vind og vejr, og er derfor medvirkende til at sikre metallet en lang levetid. Pulverlakering er miljøvenligt og indeholder ikke flygtige tilsætningsstoffer.

Genbrugsplanker

Nordfyns Svejser benytter planker i genanvendt tekstil og plast i fremstillingen af vores produkter. Plankerne er vedligeholdelsesfrie med en lang levetid. De er produceret af 48% genbrugsplast og 48% genbrugstekstil og er ikke tilført tilsætningsstoffer. Når produktet om mange år ikke skal bruges længere, kan hele produktet genanvendes, idet plankerne kan re-granuleres og stålstellet kan omsmeltes, hvilket er godt for miljøet og den bæredygtige udvikling.

Udover at plankerne er vedligeholdelsesfrie og har en lang levetid, så er de også modstandsdygtige overfor såvel høje som lave temperaturer og de absorberer ikke vand og fugt. De nedbrydes ikke under direkte sollys eller påvirkes af alger. Det betyder, at de hverken kræver maling eller oliering, ligesom de heller ikke rådner. Samtidig er plankerne stærkere end almindelig komposit og kan tåle højtryksrenser, hvilket gør det nemt ved fjernelse af snavs.

Plankerne har en rustik overflade med struktur og farverne kan variere.

Træ

Cumaru

Hos Nordfyns Svejser benytter vi desuden træsorten cumaru. Cumaru er en meget stærk og hård træsort, som ikke indeholder knaster og harpiks, men som til gengæld har et højt indhold af naturligt olie. Dette bevirker, at træet er modstandsdygtigt overfor angreb fra svamp og insekter.

Cumaru er en meget slidstærk træsort, som har en lang levetid samtidig med, at det er kendt for at være yderst formstabilt.

Vi anbefaler at man giver cumaru plankerne olie, da det er med til at bevare den flotte farve.

Nordfyns Svejser køber og bruger kun træ der er EUTR – certificeret  eller FSC-mærket.