Materialer og vedligeholdelse

Hos Nordfyns Svejser udvikler, designer og producerer vi selv alle vores produkter. Vi anvender materialer som er langtidsholdbare, og som kræver et minimum af vedligeholdelse. Vores produkter er modstandsdygtige overfor såvel skiftende vejrforhold som hærværk.

Stål

Nordfyns Svejser anvender CE-godkendt stål, som betyder, at det opfylder kravene i den harmoniserede europæiske standard.

Nordfyns Svejser anvender varmgalvaniseret stål, som medvirker til at give produkterne et minimum af vedligeholdelse, en længere levetid samt gør metallet ekstra hårdfør, hvorfor det er særligt velegnet til produkter i udemiljøer. De varmgalvaniserede produkter er miljøvenlige. For endnu længere levetid anbefales dog afvaskning ved voldsom tilsvining af produkterne.

Nordfyns Svejser benytter desuden pulverlakering, som ekstra finish og behandling af det varmgalvaniserede stål. Pulverlakering giver en ensartet og hårdfør overflade, som er ekstra modstandsdygtig overfor vind og vejr, og er derfor medvirkende til at sikre metallet en lang levetid. Pulverlakering er miljøvenligt og indeholder ikke flygtige tilsætningsstoffer.

plastplanker

Nordfyns Svejser benytter plastplanker i fremstillingen af vores produkter. Vi benytter planker, der er produceret af 100% genbrugsplast i massivt gennemfarvet materiale som er vedligeholdelsesfrit og UV resistent. Plastplanker yderst holdbare og slidstærke samt modstandsdygtige overfor skadedyr og andre træspisende termitter. Disse typer planker er vedligeholdelsesfrie og kræver ikke anden vedligeholdelse end eventuel almindelig rengøring i det omfang man finder nødvendigt. Ved vask af plastplankerne anvendes et almindeligt rengøringsmiddel. Det kan være en fordel at holde plankerne rene for pollen, snavs og støv, så man undgår, at det sætter sig fast i overfladen og giver grobund for alger.

Træ

Lærketræ

Nordfyns Svejser anvender lærketræ, da det er en naturlig og langtidsholdbar løsning, som samtidig er en robust og smuk træsort. Lærketræ har højt indhold af kerneved med højere indhold af harpiks, dette er medvirkende til lærketræets lange holdbarhed og er derfor velegnet til udendørs brug.

Selvom lærketræ er kendt for at have en lang holdbarhed fra naturens side af, så anbefaler vi, at man giver sine lærkeplanker noget olie for at undgå udtørring og sprækker.

Cumaru

Hos Nordfyns Svejser benytter vi desuden træsorten cumaru. Cumaru er en meget stærk og hård træsort, som ikke indeholder knaster og harpiks, men som til gengæld har et højt indhold af naturligt olie. Dette bevirker, at træet er modstandsdygtigt overfor angreb fra svamp og insekter.

Cumaru er en meget slidstærk træsort, som har en lang levetid samtidig med, at det er kendt for at være yderst formstabilt.

Vi anbefaler at man giver cumaru plankerne olie, da det er med til at bevare den flotte farve.

Nordfyns Svejser køber og bruger kun træ der er EUTR – certificeret  eller FSC-mærket.